Ik wil een geveltuin

Stad Gent trakteert Gentenaars op 700 geveltuinen (uitgeput)

De geveltuinbrigade legt deze geveltuinen gratis aan bij mensen die in straten wonen waar weinig of geen bomen mogelijk zijn. 

UPDATE

  • De 700 gratis geveltuinen van 2020-2021 zijn ondertussen uitgedeeld.
    Als je je nu nog inschrijft voor een gratis geveltuin, kom je op een wachtlijst terecht.
    Wil je zeker zijn van een tuin? Kies dan voor één uit ons betalend aanbod via de gele knop rechts onderaan.
  • Gents MilieuFront en de Geveltuinbrigade bekijken of Stad Gent ook in 2022 gratis geveltuinen aan Gentenaars kan trakteren. Wordt vervolgd. Indien positief, krijgen mensen op de wachtlijst voorrang.

Kijk op deze kaart of je in aanmerking komt voor een gratis geveltuin. Klik links op het vergrootglas en geef rechts je straatnaam in. Is je straat groen ingekleurd, dan kom je wellicht in aanmerking voor een gratis geveltuin.

De kaart geeft een eerste indicatie, daarnaast blijven ook de voorwaarden van Stad Gent rond geveltuinen gelden. Je stoep moet dus minstens 150 cm breed zijn vóór aanleg van de geveltuin. Op die manier kan een doorgang van 120 cm vrijgehouden worden in straten met een stoep die minder dan 2 m breed is. Is je stoep breder dan 2 m, dan moet na aanplanting een doorgang van 150 cm vrijgehouden worden. De Geveltuinbrigade legt sowieso enkel gratis geveltuinen aan bij huizen zonder voortuin, dus op openbaar domein. De geveltuinbrigade controleert altijd de voorwaarden en beslist of je effectief in aanmerking komt.

Ik kom in aanmerking voor een gratis geveltuin

IK ZET MEZELF OP DE WACHTLIJST VOOR EEN GRATIS GEVELTUIN

(Door dit formulier in te vullen, ontvangen we je aanvraag voor een gratis geveltuin. Kom je effectief in aanmerking, dan laten we je weten dat je op de wachtlijst staat. Daarna contacteren we je van zodra we in je buurt aan de slag gaan! Kom je toch niet in aanmerking dan nemen we contact met je op of je een geveltuin tegen betaling wil.)

Ik kom in niet aanmerking voor een gratis geveltuin

IK TRAKTEER MEZELF OP EEN GEVELTUIN

(Groot gelijk! En ook nu kun je op ons rekenen. Wij leggen je geveltuin aan tegen betaling. Een standaard geveltuin kost €150 excl. BTW. Kies in onze webshop je klimplant en klimhulp en wij nemen contact met je op voor de aanleg.)

Vind je je straat niet terug op de kaart? Bel ons dan gerust op 09/430 03 90 of contacteer ons op info@geveltuinbrigade.be

We helpen je graag verder.